Grilovací koření
Krkovička vesnického flamendra
Ingredience:
- 4 plátky krkovičky
- 1 velká červená paprika
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- lišky - cca dvě hrsti
- 1 pikantní klobása
- 3 lžíce kvalitního kečupu
- grilovací koření Drana
- špetka chilli
- olej
- 1 lžíce másla
- 10 lístků bazalky
- sůl
Postup:
- Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a špetkou chilli a necháme hodinu odpočinout.
- Na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.
- Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít, aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.
- Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.
- Podáváme s bramborem nebo s chlebem.
Tipy: Grilovací koření se skvěle hodí na jakékoli maso připravované na gril, nebo na ochucení plátku masa připravovaného jako minutka.