Grilovací koření

Krkovička vesnického flamendra

Ingredience:

  • 4 plátky krkovičky
  • 1 velká červená paprika
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • lišky - cca dvě hrsti
  • 1 pikantní klobása
  • 3 lžíce kvalitního kečupu
  • grilovací koření Drana
  • špetka chilli
  • olej
  • 1 lžíce másla
  • 10 lístků bazalky
  • sůl

 

Postup:

  1. Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a špetkou chilli a necháme hodinu odpočinout.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
  3. Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.
  4. Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít, aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.
  5. Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.
  6. Podáváme s bramborem nebo s chlebem.

Tipy: Grilovací koření se skvěle hodí na jakékoli maso připravované na gril, nebo na ochucení plátku masa připravovaného jako minutka.