Medová žebírka
Medová vepřová žebírka
Ingredience:
1kg vepřových žebírek
Marináda:
200ml černého piva
2 lžíce směsi Medová žebírka DRANA
3 lžíce worcesteru DRANA
1 lžíce dijonské hořčice
4 stroužky česneku
sůl
pepř mletý DRANA
Postup:
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní žebírka.
Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180 °C hodinku.
Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou,
která nám zbyla. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Průběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme.
Po upečení vyndáme.