Medová žebírka

Medová vepřová žebírka

Ingredience:

1kg vepřových žebírek

 

Marináda:

200ml černého piva

2 lžíce směsi Medová žebírka DRANA

3 lžíce worcesteru DRANA

1 lžíce dijonské hořčice

4 stroužky česneku

sůl

pepř mletý DRANA

 

Postup:

Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní žebírka. 

Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180 °C hodinku. 

Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou,

která nám zbyla. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Průběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme.

Po upečení vyndáme.