Špagety

Špagety s kořenicí směsí

Ingredience:

  • 250 g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce kořenící směsi na špagety DRANA
  • 1/2 lžičky červené papriky (pálivé nebo sladké, podle chuti)
  • 400 g konzervovaných rajčat (nebo čerstvých, nakrájených)
  • Sůl a pepř DRANA
  • Čerstvá bazalka nebo petržel (na ozdobu)
  • Strouhaný parmezán (na posypání)

Postup:

  1. Vaření špaget:
    • V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte špagety. Vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a ponechte si trochu vody na omáčku.
  2. Příprava omáčky:
    • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte 1–2 minuty, dokud nezměkne a nezačne vonět, ale dejte pozor, aby se nespálil.
    • Přidejte kořenící směs a červenou papriku. Míchejte 1 minutu, aby se uvolnily aroma.
  3. Přidání rajčat:
    • Do pánve přidejte konzervovaná rajčata (pokud používáte čerstvá, přidejte je nyní) a dobře promíchejte. Nechte omáčku vařit 10 minut na mírném ohni, dokud se mírně nezahustí. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Spojení špaget a omáčky:
    • Přidejte uvařené špagety do pánve s omáčkou a důkladně promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody, ve které se špagety vařily.
  5. Servírování:

Podávejte horké, posypané čerstvou bazalkou nebo petrželí a strouhaným parmezánem.