Špagety
Špagety s kořenicí směsí
Ingredience:
- 250 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce kořenící směsi na špagety DRANA
- 1/2 lžičky červené papriky (pálivé nebo sladké, podle chuti)
- 400 g konzervovaných rajčat (nebo čerstvých, nakrájených)
- Sůl a pepř DRANA
- Čerstvá bazalka nebo petržel (na ozdobu)
- Strouhaný parmezán (na posypání)
Postup:
- Vaření špaget:
- V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte špagety. Vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a ponechte si trochu vody na omáčku.
- Příprava omáčky:
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte 1–2 minuty, dokud nezměkne a nezačne vonět, ale dejte pozor, aby se nespálil.
- Přidejte kořenící směs a červenou papriku. Míchejte 1 minutu, aby se uvolnily aroma.
- Přidání rajčat:
- Do pánve přidejte konzervovaná rajčata (pokud používáte čerstvá, přidejte je nyní) a dobře promíchejte. Nechte omáčku vařit 10 minut na mírném ohni, dokud se mírně nezahustí. Osolte a opepřete podle chuti.
- Spojení špaget a omáčky:
- Přidejte uvařené špagety do pánve s omáčkou a důkladně promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody, ve které se špagety vařily.
- Servírování:
Podávejte horké, posypané čerstvou bazalkou nebo petrželí a strouhaným parmezánem.