Krkovička

Pečená krkovička

 

Ingredience:

1 kg krkovice (vcelku)

3 velké cibule

4 stroužky česneku

4 lžíce koření Krkovička DRANA

Olej nebo sádlo (dle preference)

Cca 1 dcl vody

Postup přípravy:

Příprava krkovičky:

Krkovičku vcelku důkladně obalte ve směsi koření Krkovička DRANA, aby byla dobře obalená ze všech stran.

Příprava pekáče:

Do pekáče vložte sádlo (nebo olej dle preference) a na něj položte připravenou krkovičku. Cibuli nakrájejte na tenká "céčka" a česnek na plátky. Vše rovnoměrně rozprostřete okolo masa v pekáči.

Podlití:

Přidejte přibližně 1 dcl vody, aby se maso nevysušilo. Pekáč zakryjte víkem a vložte do předem rozpálené trouby na 250°C.

Pečení:

Pečte 30 minut na vysokou teplotu. Poté krkovičku podlijte horkou vodou (přiměřené množství) a polijte ji výpekem, aby byla šťavnatější.

Snížení teploty:

Snižte teplotu trouby na 200°C a pokračujte v pečení dalších 60-90 minut, podle velikosti masa. Během této doby maso občas podlévejte výpekem, aby se udrželo šťavnaté.

Dokončení:

Krkovička by měla být měkká a šťavnatá s krásnou zlatavou kůrkou. Podávejte ji nakrájenou na plátky spolu s výpekem.

Tipy:

Podávejte s bramborovou kaší, opečenými bramborami nebo knedlíkem, podle vaší preference.

Pokud chcete získat více šťávy, můžete během pečení přidat trochu víc vody nebo vývaru.

Dobrou chuť!