Paprika pálivá
Mexické kuře s pálivou paprikou
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa (nebo stehna)
- 1 pálivá paprika DRANA
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu DRANA
- 1 lžička sladké papriky DRANA
- 1/2 lžičky uzené papriky DRANA
- 1/2 lžičky oregana DRANA
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř DRANA
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Tortilly na podávání (volitelné)
Postup:
- Příprava masa:
- Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa (nebo stehna) opečte ze všech stran dozlatova. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Restování zeleniny:
- Na stejné pánvi přidejte nakrájené papriky (červenou, žlutou a pálivou) a cibuli. Restujte je na středním ohni, dokud nezměknou, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a restujte další 1 minutu.
- Přidání koření:
- Do pánve přidejte rajčatový protlak, kmín, sladkou papriku, uzenou papriku a oregano. Dobře promíchejte a nechte koření rozvonět asi 2 minuty.
- Vaření kuřete:
- Vraťte kuřecí maso zpět do pánve, přidejte limetkovou šťávu a trochu vody, aby vznikla jemná omáčka. Přikryjte pokličkou a nechte vařit na mírném ohni asi 10–15 minut, dokud kuře není zcela propečené.
- Podávání:
- Mexické kuře podávejte s tortillami, rýží nebo fazolemi. Před podáváním pokrm posypte čerstvým koriandrem.
Tipy:
- Variace: Můžete přidat i fazole, kukuřici nebo rajčata, abyste jídlo obohatili o další vrstvy chutí.
- Vegetariánská varianta: Místo mletého masa můžete použít rostlinné alternativy nebo například čočku a cizrnu.