Pažitka
Jogurtový dresing s pažitkou a česnekem
Ingredience:
- Bílý jogurt
- Pažitka sušená DRANA ½ kávové lžičky
- Česnek čerstvý 1 stroužek nebo česnek granulovaný DRANA
- Sůl
Postup:
Bílý jogurt smícháme se sušenou pažitkou, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí. Necháme v chladu chvilku odležet a můžeme podávat jako přílohu místo Tatarské omáčky k masu, bramborům a podobně. Česnek a sůl přidáváme podle chuti.
Doporučení: pokud použijeme granulovaný česnek DRANA, doporučujeme granulát předem namočit v malém množství teplé vody.
Tipy: Bylinka s typickou chutí po česneku a cibuli se skvěle hodí do pomazánek, omáček nebo polévek. Stejně jako většina bylinek, ani pažitce nesvědčí tepelná úprava, při které ztrácí svoji barvu i chuť. Její výrazná chuť a aroma dodají jídlu nezapomenutelný zážitek.