Ryby
Aljašská treska na másle
Ingredience:
400 gramů mraženého filé z aljašské tresky (kostky)
100 gramů másla
1 lžíce oleje
1 lžíce koření Ryby DRANA
sůl
hladká mouka
citron
Postup:
Filé necháme pomalu rozmrazit. Když nám aljašská treska povolí, pokapeme ho z obou stran vymačkanou citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Odložíme na půl hodiny. Jemně poprášíme solí, z obou stran obalíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme máslo s trochou oleje (pokud máme přepuštěné, nemusíme olej přidávat – jde o to, aby méně prskalo a méně se přepalovalo) a filé usmažíme z obou stran – stačí přibližně tři minutky na každou. Podáváme s přílohou podle chuti. Asi nejtradičnější je k tresce na másle bramborová kaše nebo vařený brambor.