Skořice celá

Hruškový pudink 

Suroviny

  • 4-5  větších hrušek
  • cukr
  • 4 ks  hřebíček celý DRANA
  • 1 ks skořice celá DRANA
  • 1/2  sáčku vanilkového pudinku
  • 250 ml vody

Postup

  1. Oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky 
  1. Nakrájené hrušky dáme do kastrůlku, přidáme cukr, hřebíček, skořici, 150 ml vody a krátce povaříme. 
  1. Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek, přidáme k uvařeným hruškám a asi 2 minuty povaříme za stálého míchání. 
  1. Vyndáme hřebíček, rozdělíme do 4 sklenic a necháme vychladnout. 
  1. Studené ozdobíme šlehačkou a plátky čerstvé hrušky.