Tymián

Kuřecí medailonky s tymiánem

Ingredience:

 

  • 600 g kuřecích prsou
  • 250 ml smetany na vaření 33%
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu DRANA
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžíce citronové kůry DRANA
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře DRANA

 

Postup: 

  1. Maso nakrájejte na medailonky. Pak je trochu naklepejte, osolte a opepřete. 
  2. V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso opečte na mírném plamenu z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 4 minuty.
  3. Poté maso vyjměte z pánve, dejte stranou a udržujte ho tepléMůžete ho dát do trouby rozehřáté na 30 stupňů. 
  4. Do pánve s výpekem přilejte víno. Vařte odkryté na mírném ohni asi 2 minuty. Pak přilejte smetanu a promíchejte. Přidejte trošku citronové kůry, tymián a hořčici. 
  5. Vše dobře promíchejte, podle chuti trochu osolte a nechte asi 3 minuty probublávat na mírném plamenu. 
  6. Pak do omáčky vraťte zpět maso, prohřejte a stáhněte z ohně. Podávejte ihned s rýží, širokými nudlemi nebo opečenými bramborami.