Tymián
Kuřecí medailonky s tymiánem
Ingredience:
- 600 g kuřecích prsou
- 250 ml smetany na vaření 33%
- 100 ml bílého suchého vína
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu DRANA
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 lžíce citronové kůry DRANA
- 1 lžička soli
- 1 špetka pepře DRANA
Postup:
- Maso nakrájejte na medailonky. Pak je trochu naklepejte, osolte a opepřete.
- V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso opečte na mírném plamenu z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 4 minuty.
- Poté maso vyjměte z pánve, dejte stranou a udržujte ho teplé. Můžete ho dát do trouby rozehřáté na 30 stupňů.
- Do pánve s výpekem přilejte víno. Vařte odkryté na mírném ohni asi 2 minuty. Pak přilejte smetanu a promíchejte. Přidejte trošku citronové kůry, tymián a hořčici.
- Vše dobře promíchejte, podle chuti trochu osolte a nechte asi 3 minuty probublávat na mírném plamenu.
- Pak do omáčky vraťte zpět maso, prohřejte a stáhněte z ohně. Podávejte ihned s rýží, širokými nudlemi nebo opečenými bramborami.