Bazalka

Rajčatová omáčka s bazalkou

Ingredience:

 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená najemno)
  • 2 stroužky česneku (najemno)
  • 1 plechovka drcených rajčat DRANA
  • 1 lžíce sušené bazalky DRANA
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti DRANA

Postup:

 

  1. Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek do změknutí.
  2. Přidejte drcená rajčata, sušenou bazalku a cukr. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 20–30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Dochutíte solí a pepřem.
  4. Podávejte s těstovinami nebo na pizzu.

  

Tipy:

 

Sušená bazalka je skvělá pro vaření, například do omáček, dušených pokrmů a polévek.