Muškátový květ mletý
NÁDIVKA S VINNOU KLOBÁSOU
Suroviny
Menší porce 1 dávka
2 rohlíky
250 g vinné klobásy
150 ml mléka
1 vejce
strouhanka
muškátový květ mletý DRANA
sůl
hladkolistá petržel
Postup přípravy
Rohlíky pokrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a necháme nasáknout.
Klobásu vymáčkneme ze střívka, vložíme k navlhčeným rohlíkům, přidáme vajíčko,
dochutíme špetkou muškátového květu a petrželkou, osolíme, prohněteme a přidáme tolik
strouhanky, aby nám šel vytvořit váleček.
Nádivku pečeme v pekáčku zároveň s masem, v mém případě s kuřecími kousky.
Do směsi můžeme přidat zvlášť žloutek a z bílku ušlehat sníh, který jemně vmícháme.