Perník
Medové perníčky (hned měkké)
Suroviny
- 560 g hladké mouky
- 250 g cukr moučka
- 100 g medu
- 3 celá vejce
- 1 vejce na potření
- 50 g másla
- 3 kávové lžičky koření perníku DRANA
- Čerstvá citrónová kůra
- 1 kávová lžička sody
Postup:
- Všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta.
- Těsto dáme do lednice odpočinout min. 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Z těsta vykrájíme formičkami tvary a dáme na plechu péct na 180 °C.
- Těsně před upečením vyndáme plech z trouby, pomažeme perníčky rozšlehaným vejcem a sundáme z plechu.
- Hned po vychladnutí dáme do uzavřené nádoby, aby si perníčky uchovaly vláhu a zůstaly měkké.
- Upečené perníčky můžeme zdobit čokoládou nebo cukrovou polevou.