Perník

Medové perníčky (hned měkké)

Suroviny

  • 560 g hladké mouky
  • 250 g cukr moučka
  • 100 g medu 
  • 3 celá vejce
  • 1 vejce na potření
  • 50 g másla
  • 3 kávové lžičky koření perníku DRANA
  • Čerstvá citrónová kůra
  • 1 kávová lžička sody

 

Postup

  1. Všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta. 
  1. Těsto dáme do lednice odpočinout min. 1 hodinu, ideálně přes noc. 
  1. Z těsta vykrájíme formičkami tvary a dáme na plechu péct na 180 °C. 
  1. Těsně před upečením vyndáme plech z trouby, pomažeme perníčky rozšlehaným vejcem a sundáme z plechu. 
  1. Hned po vychladnutí dáme do uzavřené nádoby, aby si perníčky uchovaly vláhu a zůstaly měkké.  
  1. Upečené perníčky můžeme zdobit čokoládou nebo cukrovou polevou.