Zázvor mletý
Dýňová polévka
Suroviny
- 1 dýně Hokkaidó (1kg)
- 2 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru DRANA
- 1 lžička kari DRANA
- 250 ml smetany
- 600 ml zeleninového vývaru
- Sůl, pepř DRANA
Postup
- Nakrájet najemno cibuli, v hrnci rozehřát olivový olej a pozvolna cibuli opékat až zesklovatí.
- Nakrájet dýni na kostky, přidat k cibulce a opékat dalších 10 minut.
- Zalít vývarem a vařit zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká.
- Rozmixovat mixérem, dochutit kořením kari, sůl, pepř, zázvor, česnek a zjemnit smetanou.
- Podávat s opečenými dýňovými semínky.