Zázvor mletý

Dýňová polévka 

Suroviny

  • 1 dýně Hokkaidó (1kg)
  • 2 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru DRANA
  • 1 lžička kari DRANA
  • 250 ml smetany
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • Sůl, pepř DRANA

 

Postup

  1. Nakrájet najemno cibuli, v hrnci rozehřát olivový olej a pozvolna cibuli opékat až zesklovatí. 
  1. Nakrájet dýni na kostky, přidat k cibulce a opékat dalších 10 minut. 
  1. Zalít vývarem a vařit zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. 
  1. Rozmixovat mixérem, dochutit kořením kari, sůl, pepř, zázvor, česnek a zjemnit smetanou. 
  1. Podávat s opečenými dýňovými semínky.