Cizrnový krém s uzenou paprikou

Na 10 porcí

INGREDIENCE:

cizrna DRANA (konzervovaná nebo suchá - předem namočená a uvařená) - 400g

menší mrkev - 1ks

brambor - 1ks

cibule - 1/2 ks (lze nahradit sušenou DRANA nebo smaženou DRANA)

smetana - cca 100 ml (může být i rostlinná)

sůl - dle chuti

sladká paprika DRANA - dle chuti

uzená paprika DRANA - dle chuti

olej na zpěnění cibule 

POSTUP:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený brambor a mrkev na malé kostičky a krátce osmahneme, Přidáme propláchnutou cizrnu a zasypeme sladkou i uzenou paprikou, promícháme. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby byly suroviny ponořené a vaříme do změknutí brambor a mrkve (cca 20 minut). Polévku rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu, případně upravíme konzistenci přidáním vody nebo zahuštěním. Dochutíme solí a bylinkami dle chuti. Podáváme s krutony nebo celozrnným pečivem.