Dýňová polévka s pohankou

cca na 10 porcí

INGREDIENCE:

olivový olej - 5 lžic

střední mrkev - 3ks (nastrouhané najemno)

dýně Hokkaidó - 375g (nastrouhaná nahrubo)

pohanka DRANA - 5 lžic

zeleninový vývar DRANA - 2,5l

sůl

dýňová semínka  na posypání, zakysaná smetana na zjemnění

POSTUP:

V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme 2 minuty na středním plamenu. Přidáme nastrouhanou dýni a restujeme dalších 10 minut, aby zelenina změkla a rozvinula chuť. Přisypeme pohanku a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na středním plamenu, dokud není pohanka měkká. Polévku dosolíme podle chuti. Podáváme s opraženými dýňovými semínky a případně s trochou zakysané smetany pro zjemnění.