Dýňová polévka s pohankou
cca na 10 porcí
INGREDIENCE:
olivový olej - 5 lžic
střední mrkev - 3ks (nastrouhané najemno)
dýně Hokkaidó - 375g (nastrouhaná nahrubo)
pohanka DRANA - 5 lžic
zeleninový vývar DRANA - 2,5l
sůl
dýňová semínka na posypání, zakysaná smetana na zjemnění
POSTUP:
V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme 2 minuty na středním plamenu. Přidáme nastrouhanou dýni a restujeme dalších 10 minut, aby zelenina změkla a rozvinula chuť. Přisypeme pohanku a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na středním plamenu, dokud není pohanka měkká. Polévku dosolíme podle chuti. Podáváme s opraženými dýňovými semínky a případně s trochou zakysané smetany pro zjemnění.