Pohankovorýžové rizoto se zeleninou
Na 10 porcí
INGREDIENCE:
pohanka DRANA - 500g
Rýže kulatozrnná DRANA - 300g
cibule - 200g (možnost nahradit sušenou DRANA)
česnek - 15g (možnost nahradit sušeným DRANA)
cuketa - 400g
rajčata (čerstvá nebo krájená z konzervy DRANA) - 400g
řepkový olej DRANA - 30 ml
zeleninový vývar DRANA - 1,5l
čerstvé nebo sušené bylinky DRANA (petržel, bazalka, tymián) - 20g
sůl dle chuti
POSTUP:
Pohanku a rýži důkladně propláchneme studenou vodou. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a krátce orestujeme (3-4 minuty). Přisypeme pohanku i rýži, promícháme a postupně podléváme horkým zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni cca 25 minut, dokud nejsou obiloviny měkké a tekutina vstřebaná. Přidáme rajčata, sůl a bylinky, vaříme dalších 5 minut. Dochutíme podle potřeby a podáváme teplé.