Pohankovorýžové rizoto se zeleninou

Na 10 porcí

INGREDIENCE:

pohanka DRANA - 500g

Rýže kulatozrnná DRANA - 300g

cibule - 200g (možnost nahradit sušenou DRANA)

česnek  - 15g (možnost nahradit sušeným DRANA)

cuketa  - 400g

rajčata (čerstvá nebo krájená z konzervy DRANA) - 400g

řepkový olej DRANA - 30 ml

zeleninový vývar DRANA - 1,5l

čerstvé nebo sušené bylinky DRANA (petržel, bazalka, tymián) - 20g

sůl dle chuti

POSTUP:

Pohanku a rýži důkladně propláchneme studenou vodou. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a krátce orestujeme (3-4 minuty). Přisypeme pohanku i rýži, promícháme a postupně podléváme horkým zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni cca 25 minut, dokud nejsou obiloviny měkké a tekutina vstřebaná. Přidáme rajčata, sůl a bylinky, vaříme dalších 5 minut. Dochutíme podle potřeby a podáváme teplé.