Polévka z pečené dýně Hokkaido
cca na 4 porce
INGREDIENCE:
dýně Hokkaido 1ks
cibule 1ks
česnek granulovaný DRANA
zeleninový vývar DRANA 1l
smetana ke šlehání 100ml
sůl
pepř černý mletý DRANA
muškátový oříšek DRANA
olivový olej
petržel DRANA
Příprava:
Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka a zbytek plodu (nemusí být oloupaný) nakrájíme na kostky. Dýni rozložíme na plech, pokapeme olejem a pečeme v troubě přibližně 30 minut při teplotě 200°C. Než se dýně upeče, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, do které potom vložíme upečenou dýni, zeleninový vývar a vaříme. Uvařenou směs dohladka rozmixujeme, přilijeme smetanu a dochutíme solí, případně pepřem a muškátovým oříškem. Polévku můžeme dozdobit nakrájenou petrželkou.
