Polévka z pečené dýně Hokkaido

cca na 4 porce

INGREDIENCE:

dýně Hokkaido 1ks

cibule 1ks

česnek granulovaný DRANA

zeleninový vývar DRANA 1l

smetana ke šlehání 100ml

sůl

pepř černý mletý DRANA

muškátový oříšek DRANA

olivový olej

petržel DRANA

Příprava:

Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka a zbytek plodu (nemusí být oloupaný) nakrájíme na kostky. Dýni rozložíme na plech, pokapeme olejem a pečeme v troubě přibližně 30 minut při teplotě 200°C. Než se dýně upeče, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, do které potom vložíme upečenou dýni, zeleninový vývar a vaříme. Uvařenou směs dohladka rozmixujeme, přilijeme smetanu a dochutíme solí, případně pepřem a muškátovým oříškem. Polévku můžeme dozdobit nakrájenou petrželkou.