Gulášové koření
Fazolkový trouba-guláš
Ingredience:
- 1/2 kg vepřového masa (plec)
- 1/2 kg krůtího masa
- 3 větší cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky gulášového koření DRANA
- 3 lžičky sladké mleté papriky
- 3 polévkové lžíce solamylu
- sůl
- pepř
- vepřová šťáva
- 3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek)
- velká konzerva sterilovaných fazolových lusků
Postup:
- Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.
- Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.
- Pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou. Přidáme vepřovou šťávu.
- Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme.
- Přikryjeme víkem a pečeme na 250 °C asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu.
- Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.