Gulášové koření

Fazolkový trouba-guláš

Ingredience:

  • 1/2 kg vepřového masa (plec)
  • 1/2 kg krůtího masa
  • 3 větší cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky gulášového koření DRANA
  • 3 lžičky sladké mleté papriky
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • sůl
  • pepř
  • vepřová šťáva
  • 3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek)
  • velká konzerva sterilovaných fazolových lusků

 

Postup:

  1. Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.
  2. Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.
  3. Pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou. Přidáme vepřovou šťávu.
  4. Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme.
  5. Přikryjeme víkem a pečeme na 250 °C asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu.
  6. Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.